27.01.2024 11:18

Novoroční turnaj v basketbalu 2024

V neděli 7.1.2024 se v sokolovně na Kounicově ulici konal každoroční basketbalový turnaj smíšených družstev, pořádaný Sokolskou župou Jana Máchala. Letošního ročníku se účastnilo šest velice kvalitních týmů, mezi nimiž byl i pravidelný účastník tohoto klání TJ Sokol Jundrov.

Dle pravidel turnaje se náš tým v základní skupinové části utkal s družstvy Geo Bio Brno a Sokol Brno I. Oba tyto týmy se ukázaly pro nadšeně a odhodlaně bojující jundrováky snadným soustem a po výsledcích 13:9 a 12:11 byl postup do finále v kapse J Pod vedením zkušeného trenéra Jiřího Čtvrtníčka měli naši sokolové od začátku vše pod kontrolou a po celou dobu těchto utkání byli ve vedení.

Poslední zápas turnaje byl velmi vyrovnaný od samého začátku až do malinko hořkého konce. Ve velkém finále proti vítězi druhé skupiny Sokolu Ořechov se vedení přelévalo z jedné strany na druhou a nakonec byli šťastnější ořechovští, kteří zvítězili o pouhý jeden bod. I přesto se dá považovat druhé místo v takto silné konkurenci jako velký úspěch.

Všichni hráči bojovali jako jeden tým, dokázali překonat napětí i nervozitu, která byla před turnajem znát a na hřišti předvedli skvělé výkony. Nelze vyzvednout výkony jednotlivců, protože vrcholnou formu předvedli všichni zúčastnění a jmenovitě se o stříbrnou medaili zasloužili tito basketbalisté: Eleni Staňková, Anthula Bojasová, Rob Rundervoort (zahraniční posila týmu), Janis Rychlý, Robert Ulrich, Jakub Poláček, Marek Růžička, Martin Růžička, David Vašíček, Petr Hrabálek).

Sportu zdar, basketbalu obzvlášť!!!

 

—————

Zpět